Follow us on Facebook & Twitter

01323 641110

mail@hawkgroup.co.uk

Compton Place Stables - Phase Three

Project Description

Client
 Duke of Devonshire Estates
Date
 Duration: 20 weeks
Architect: Peter Shoesmith
Category
Heritage

Compton Place Stables, Eastbourne – Phase Three

The client brief was to convert three existing horse stables and to create office space and welfare facilities within the south side of the Courtyard Stable Buildings of this historic property. Hawk worked closely with the local authority Conservation Officer to ensure all works were completed in accordance with their wishes.

The offices were fitted with a new suspended timber floor over the existing sloping tiled stable floors, the existing large timber doors to each stable archway were removed, reduced and re-fixed. All high level joists were repaired and a new insulated ceiling installed, with new lighting and fire alarm. Externally, the roof was repaired, new drainage installed and flint works replaced and re-pointing completed to repair damaged areas.

Internally, existing fixtures and fittings such as tethering rings and hay racks were retained in existing positions. The front area walls were covered with new wall linings systems and the rear area walls were repaired, prior to re-decorations. The existing timber oak panelling at low level within the stables and the high level timber cladding across the back wall was repaired as necessary and a new mild steel hay rack was supplied and installed to replace the missing rack.

Back to list